Onze website wordt vernieuwd!

06-03-2018 – Achter de schermen werken we momenteel aan een update/ vernieuwing van onze website. Binnenkort meer info.

Verenigingsinfo

Op deze pagina vind je allerlei praktische informatie. Contact? Mail ons: hetbosch.lexmond@knkv.net. Zie ook onderaan deze pagina.

Wie zijn wij?

Wij zijn korfbalvereniging Het Bosch uit Lexmond en zijn op 23 juni 1981 opgericht. Het bestuur van de vereniging bestaat uit 6 leden. Voorzitter, secretaris, penningmeester, lid TC (technische commissie), lid JC (jeugdcommissie) en een lid wedstrijdsecretariaat. We spelen met onze teams op zaterdag in het district Oost, meestal in regio Vijheerenlanden/ Albasserwaard/ Betuwe. We hebben leden uit Lexmond, maar ook uit Ameide, Hei- en Boeicop, Meerkerk en Vianen. Bij onze vereniging staan sportiviteit en gezelligheid centraal met ruimte voor talenten.

Korfbal: de laatste jaren sterk vernieuwd

Korfbal is een unieke teamsport, wat door jongens en meisjes gespeeld wordt. De jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes, samen in één team. Korfbal is in Nederland een redelijke grote sport. Zo zijn er in ons land meer korfballers dan basketballers en handballers samen. Korfbalclubs zijn meestal actieve verenigingen met leuke eigen accommodaties. Ook onze club heeft hier onlangs invulling aan kunnen geven.

Korfbal is een zeer gezonde sport voor jong en oud en is zeker een behendigheidssport. Korfbal is er voor iedereen en is heel afwisselend. We spelen zowel in de zaal als op het veld. Korfbal is een strijd tussen aanvaller en verdediger. Door op de korf te schieten kun je doelpunten te maken. Omdat je niet mag lopen met de bal in je handen, moet je samenspelen. De andere partij zal proberen het samenspel moeilijk te maken of proberen de bal te onderscheppen.

Korfbal is laatste jaren sterk vernieuwd. Er zijn minder detailregels en sneller spel wordt gestimuleerd. Ook wordt qua materiaal (nieuwe kunststofkorven) en moderne kledinglijnen gaat de sport met de tijd mee. De beste korfballers in Nederland hebben NOC*NSF topsportstatus en kunnen full-time hun sport beoefenen. Nederland is het sterkste korfballand, maar korfbal wordt in meer dan 40 landen beoefend. Onder meer in Azie zijn ontwikkelingen te zien.

Contributies (vanaf 1 juli 2016)

Senioren. € 15,35 19 jaar en ouder
Junioren € 9,20 15 t/m 18 jaar
Aspiranten € 7,40 11 t/m 14 jaar
Pupillen. € 6,15 t/m 10 jaar
Kangoeroes. € 4.95 t/m 6 jaar
Niet spelend lid. € 6,15

Voor spelende leden geldt daarnaast een bijdrage van € 1 per maand voor het kledingfonds. In de maand volgend op de maand waarin je jarig bent geweest, verandert de contributie indien dit van toepassing is.

Indien drie of meer gezinsleden jonger dan 18 jaar zijn, kan een korting op de contributie worden verkregen. Voor verdere informatie kun je terecht bij de penningmeester.

Op opzeggen van het lidmaatschap kan slechts schriftelijk geschieden tegen het einde van het verenigingsjaar (boekjaar) en met inachtneming van een opzegtermijn van twee maanden. Het boekjaar loopt van 01 juli tot en met 30 juni (dus: opzeggen vóór 01 mei).

Dit betekent dat een lid wel halverwege het seizoen kan opzeggen, echter wel de verplichting heeft zijn/haar contributie door te betalen tot het einde van het verenigingsjaar.

Bankrekening: NL32RABO03360.05.539 Rabobank Lexmond

Lid worden?

Wil je lid worden? Check onderstaand document!!

Aanmeldformulier leden LKV Het Bosch

Vervoer/Route

Lexmond (veld en laagste jeugdteams zaal)

Sportcomplex Het Bosch

Nieuwe Rijksweg 8

4128 BN

0347-342502

 

Route:

Vanuit de richting Utrecht over de A2 naar Vianen, afslag Vianen, onderaan afslag rechts, borden Lexmond volgen, de afslag Lexmond voorbij rijden (rijksweg blijven volgen tot aan de rotonde),  bij rotonde linksaf, bij tunneltje rechtsaf. De sporthal ligt naast het korfbalveld.

 

Vanuit de richting ’s Hertogenbosch A2 richting Utrecht, afslag Vianen/Lexmond, onderaan afslag links.  Borden Lexmond volgen, afslag Lexmond voorbij rijden (rijksweg blijven volgen tot aan de rotonde),  bij rotonde linksaf, bij tunneltje rechtsaf. De sporthal ligt naast het korfbalveld.

 

Vanuit de richting Gorinchem A27 richting Utrecht, afslag Lexmond, onderaan de afslag links en bij rotonde rechts. Bij tunneltje aan de rechterkant ligt de sporthal naast het korfbalveld.

 

Vanuit Utrecht A27 richting Breda, afslag Lexmond. Onderaan de afslag rechts, bij rotonde rechts en bij tunneltje aan de rechterkant ligt de sporthal naast het korfbalveld.

Route Ov: Buslijnen 81 bushalte Driemolensweg of 181 Nieuwe rijksweg (bij tankstation)

 

Meerkerk (alleen zaal: hogere jeugdteams en senioren)

Sporthal De Linde

Lindenstraat 1

4231 DT

0183-352734

 

Route:

Vanuit Gorinchem A27 richting Utrecht afslag Meerkerk/Noordeloos, richting Meerkerk. Na bord

bebouwde kom Meerkerk 1e weg links. Sporthal ligt aan de linkerkant.

 

Vanuit Utrecht A27 richting Breda afslag Lexmond. Onderaan de afrit links richting Meerkerk. In Meerkerk 3e

weg rechtsaf, 1e weg links. Sporthal ligt aan de linkerkant.

 

Vanuit Utrecht over de A2 richting ’s Hertogenbosch, afslag Vianen/Lexmond, onderaan de afslag rechts,

langs Lexmond (rechtdoor), borden Meerkerk blijven volgen. In Meerkerk 3e weg rechtsaf, 1e weg links,

sporthal aan de linkerkant.

 

Route Ov: Buslijn 81, 181 bushalte Blommendaal

Bestuur

Voorzitter – Arjen Godthelp – 0347 – 795047

Secr. en ledenadm. – Conny de Vaal – 0347-340073

Penningmeester – Anneke Verheij – 0347-342010 en Bianca Clements

Technische commissie – Rianne Kool – 0347-341155

Wedstrijdsecretariaat – Henri Groen – 0347-342301

 

Wedstrijdsecretariaat

Pupillen en aspiranten – Henri Groen – 0347-342301

Senioren – vacant

Verenigingsinfo

Het Bosch – LEXMOND
Postadres: Lakerveld 47
4128LE LEXMOND
E-mail: hetbosch.lexmond@knkv.net
Website: www.lkvhetbosch.nl
Opgericht: 23-06-1981
Aantal leden: Circa 100 (incl. beachleden)
Clubkleuren: Shirt: geel, blauwe elementen
Broek: blauw
Sokken: –

Accommodatie:
Naam: Sportpark Het Bosch
Adres: Nieuwe Rijksweg 8
4128 BN LEXMOND
Telefoon: 0347-342502
Veldtype: natuurgras/ beachkorfbal