Blauw Wit wint NK-ticket ELAR Beach Cup, Kom van Pas het Beachvolley

LEXMOND – Blauw Wit uit Amsterdam heeft afgelopen zaterdag de vijfde ELAR Beachkorfbal Cup gewonnen. Het team dat tot de nationale top behoort maakt haar favoriete rol waar. De titel is goed een ticket voor het NK in Scheveningen deze zomer. Het beachvolleybal werd gewonnen door Kom van Pas dat afgelopen vier jaar vier keer de finale verloor. Ondanks de regenachtige omstandigheden was het weer een geslaagd evenement.

Bij de beachkorfbaljeugd ging de titel bij de A-junioren naar Animo uit Geldermalsen en bij de B-aspiranten naar NKC uit Nijverdal. In totaal trok het door LKV Het Bosch en Huis Het Bosch georganiseerde evenement ruim 200 deelnemers in 30 teams naar de Lexmondse beachvelden. Een record in het vijfjarig bestaan.

De aftrap werd gedaan door de Lexmondse basisscholen die in het kader van de beachdagen een aantal gymlessen speciaal in het zand gaven.

Uitslagen:

Beachkorfbal (voorronde NK)

  1. Blauw Wit 1
  2. Blauw Wit 2
  3. NKC Nijverdal

Beachvolleybal

  1. Kom van Pas
  2. Sanders & Co
  3. ZandhappersBeachkorfbal A-jeugd
  1. AnimoBeachkorfbal B-jeugd
  1. NKC