“De KorbalTotaalCup wordt heel spannend! Onze wedstrijden tegen VIKO zijn altijd spannend en gaan vaak gelijk op. Het speelconcept lijkt me echt heel leuk. Het hele spel wordt dynamischer door het spelen in sets en met schotklok.”

Vragen interviews KorfbalTotaal Cup (NOVA)

Naam                          Aranka Akkermans

Leeftijd                        28 jaar

Woonplaats                Soest

Opleiding/ werk          Promotieonderzoek AMC – Docente Nederlands – volgend schooljaar                             Adviseur Onderwijsbeleid en Studentzaken

Debuut in Nova 1       6 jaar geleden als basisspeler

Wat hebben jullie afgelopen weken op het veld nog kunnen doen?

“De laatste weken hebben we nog écht kunnen trainen. Gelukkig konden we ook gewoon in de partijvorm trainen en werd er een aantal 3-kampjes georganiseerd. We trainden vaak met de selectie van het aankomende seizoen, maar af en toe ook met de andere senioren en de A-junioren.”

Wanneer start jullie eerste training weer?

“Onze trainingen starten op 17 augustus. Dat betekent dat we een paar trainingen hebben voor de KorfbalTotaal Cup. Tijdens deze eerste trainingen zal de staf kijken wie er in het 1e of 2e komen. Wanneer de definitieve indeling helemaal duidelijk is, is nog even afwachten.”

Wat is tot op heden het mooiste moment uit je carrière?

“Ik denk dat dat onze kampioenswedstrijd was, een aantal jaar geleden tegen ASVD. We waren die wedstrijd de underdog, maar wisten toch te winnen. We promoveerden toen naar de Overgangsklasse, wat voor Nova een hele prestatie was.” 

Ben je al eens in het mooie Lexmond geweest?

“Ik denk het wel, want we zullen vast een keer tegen Het Bosch hebben gespeeld. Ik kan het me nu eerlijk gezegd niet helemaal meer herinneren.”

Jullie spelen 28 augustus tegen VIKO. Wat verwacht je van de wedstrijd?

“Dat wordt wel spannend! Onze wedstrijden tegen VIKO zijn altijd spannend en gaan vaak gelijk op. We zullen zien hoe het nu zal gaan. We zijn 28 augustus helaas niet helemaal compleet, maar we gaan natuurlijk voor een goed resultaat.”

Wie is jouw favoriete speler/speelster bij NOVA en waarom?

“Dat vind ik een heel lastige vraag, want ik vind iedereen heel leuk en gezellig. Als ik dan toch iemand moet kiezen, zou dat Steven Bakker zijn. Dit omdat hij een fantastisch clubmens is. Hij heeft lange tijd in de selectie gespeeld, speelt een belangrijke rol als bestuurslid Technische Commissie en wordt volgend jaar onze nieuwe voorzitter.”

Wat adviseer jij jonge spelers om een betere korfballer/korfbalster te worden?

“Plezier maken is volgens mij het allerbelangrijkst. Als je ergens plezier in hebt, gaat het over het algemeen vaak ook beter – al werkt dat natuurlijk twee kanten op. Daarnaast denk ik dat het goed is om altijd doelen te blijven stellen en je op te stellen als een team player.”

Wat vind je van het concept van de KorfbalTotaalCup? (spelen in 4 sets, met schotklok, iedere set apart prijzengeld en live DJ)?

“Het lijkt me echt een heel leuk concept. Ik verwacht dat het hele spel dynamischer wordt door het spelen in sets en met schotklok. Ook ben ik benieuwd naar de 1-tegen-1 shoot-outs.”

Heb je onze socials al een keer bezocht (www.facebook.com/korfbalcup of www.instagram.com/korfbaltotaalcup)?

“Ja, die heb ik bekeken en ze zagen er nu al erg goed uit. Er staan weetjes op en ik verwacht dat het toernooi zelf ook mooi promotiemateriaal gaat opleveren!”

Categorieën: HomePage