“Spelen met een live DJ maakt het nog leuker om die bal door te korf te krijgen. Je merkt vaak dat je er een energieboost van krijgt door een doelpunt te maken. Het spelen in 4 sets maakt korfbal toch anders omdat je elke keer de kans krijgt om een wedstrijd “opnieuw” te winnen”

Naam                          Thorven Oostrom

Leeftijd                        26

Woonplaats                Vianen

Opleiding/ werk          1e monteur elektricien

Debuut in VIKO 1       2016

Wat hebben jullie afgelopen weken op het veld nog kunnen doen?

We zijn 22 juli begonnen met Vikash Mahedew Missier, Rick Heijnen en Brendan Ritmeester (nieuw bij VIKO). Veel mensen waren toen nog op vakantie, en zijn daarom individueel gaan trainen. Met Vikash in het team hebben we ongelofelijk veel ervaring en heeft hij de trainingen verzorgd de afgelopen weken. 

Wanneer start jullie eerste training weer?

7 augustus zijn we weer begonnen met de selectie aan het seizoen. Weliswaar vrij vroeg, maar dat was voor veel mensen uit het team geen probleem. Veel stonden te popelen om weer te beginnen. Met John van Duuren (coach VIKO 1) en Sven Kamphuis (nieuwe coach VIKO 2) hebben we er die zaterdag een leuke en intensieve dag van gemaakt. Aangezien we zowel op het veld als in de zaal 1e klasse gaan spelen (met schotklok in de zaal), is de trainingsintensiteit flink verhoogd door beide coaches. Dit om ons geconcentreerd richting beide competities te werken. 

Wat is tot op heden het mooiste moment uit je carrière?

Het mooiste moment uit mijn sportcarrière is het moment dat ik in VIKO 2 speelde en we op de laatste speeldag kampioen werden. We moesten zelf thuis en wonnen vrij eenvoudig. Op dat moment wisten we al dat we zouden promoveren naar de 2e klasse, omdat de eerste nummers 2 door zouden gaan. ZKC (koploper met 23 punten) moest uit bij DWS, wij wisten eigenlijk al dat ZKC kampioen zou worden, niets was minder waar: ze verloren met 11-10. Wij kregen dat pas laat na onze eigen wedstrijd te horen en hebben dat flink gevierd in onze sportkantine. Het is vrij laat geworden die nacht 😊

Ben je al eens in het mooie Lexmond geweest?

Ik ben zeker wel eens in Lexmond geweest ja! Ik woon zelf in Vianen en kom er vaak als ik bijvoorbeeld ga hardlopen langs de lange weg richting Lexmond. Ik zorg er altijd voor dat ik door het “dorpje” heen loop met zonnig weer, want dan zit iedereen gezellig buiten op het terras een lekker biertje of wijntje te drinken en te genieten van het weer. 

Jullie spelen 28 augustus tegen NOVA. Wat verwacht je van de wedstrijd?

NOVA is een zeer stugge tegenstander. We komen NOVA veel tegen in de competitie en zijn vaak aan elkaar gewaagd. Ze hebben een talentvol en jong team en maken ons het altijd moeilijk. We zitten op het veld weer bij elkaar in de competitie en dit is een mooie test hoe we er voor staan als selectie. Ik verwacht dat we een leuke maar sportieve wedstrijd tegemoet gaan met veel stevige, en fysieke maar vriendelijke duels! 

Wie is jouw favoriete speler/ speelster bij VIKO en waarom?

Als ik over de jaren heen kijk moet ik toch Vikash Mahedew Missier noemen. Met Vikash hebben we in VIKO 1 ongelooflijk veel ervaring in het team en voelt het voor mij af en toe een eer om met hen samen te spelen. Vikash heeft een mooi sport verleden achter de rug, met grote teams als SKF, AWDTV en niet te vergeten het Surinaamse Team (waar hij binnenkort ook mee naar de World Games gaat in Amerika). Ik ken Vikash eigenlijk al vanaf jongs af aan en ging vaak bij hem kijken als hij moest korfballen. 

Het inspireert mij dat hij op latere leeftijd nog zo op niveau en actief blijft. Leeftijd zegt gewoon helemaal niks in het korfbal. Hij geeft verder veel tips aan de jongeren bij ons in het team en dat wordt erg gewaardeerd bij VIKO. Hij heeft mij ook veel individuele tips gegeven en dat heeft mij gemaakt tot waar ik nu sta: al een tijd vaste waarde in VIKO 1. 

Wat adviseer jij jonge spelers om een betere korfballer/ korfbalster te worden?

Ik adviseer de jongeren goed te luisteren naar de coaches, en goed te luisteren naar de “vedetten” in het korfbal. Daar kan je toch het meeste van leren. Er zijn bij VIKO in de jeugd aanstormende talenten op komst. Als ik kijk naar Lucas Wulfers en Kim Snelders, zij maken momenteel grote stappen in het korfbal. Met de leeftijd die zij hebben pakken ze veel op en luisteren ze goed naar de uitleg van verschillende spelers uit de selectie. Ze spelen zelf in de A1 maar trainen op al 1 keer in de week ook mee met ons. Wat ik zelf vaak deed als jongere speler was vaak mee doen met een hoger team en speelde ik soms op een zaterdag 3 tot 4 wedstrijden. Ik denk dat ik daar veel van geleerd heb en kan dit ook zeker als tip mee geven om met hogere teams te gaan mee spelen!

Wat vind je van het concept van de KorfbalTotaalCup? (spelen in 4 sets, met schotklok, shoot-outs, iedere set apart prijzengeld en live DJ)?

Ik merkte vorig jaar al dat het concept een mooie “uitvinding” is bij het korfbal. Het spelen in 4 sets maakt korfbal toch anders omdat je elke keer de kans krijgt om een wedstrijd “opnieuw” te winnen. Het concept komt denk ik ook van andere sporten vandaan. Daar merk je ook dat teams ineens kunnen omslaan in bijvoorbeeld de laatste 2 sets om als nog de volledige winst naar hun toe te trekken. Als ik kijk dat er met een DJ de wedstrijden worden gespeeld, dan maakt dit het nog leuker om die bal door te korf te krijgen. Je merkt vaak dat je er een energieboost van krijgt door een doelpunt te maken. En het geld, ja, dat is mooi mee genomen, of niet dan 😉? 

Heb je ons socials al een keer bezocht (www.facebook.com/korfbalcup of www.instagram.com/korfbaltotaalcup)?

Ik heb zeker jullie socials bezocht en hou het ook elk jaar weer in de gaten. Sinds dat het begonnen is ben ik er altijd bij geweest. Ik vind het een mooie eer dat wij voor TOP en PKC mogen korfballen. Ik denk niet dat veel teams dat kunnen zeggen! Voor de rest hebben wij er ongelooflijk veel zin in en kunnen niet wachten om weer wedstrijd te gaan spelen op jullie mooie accommodatie!

Categorieën: HomePage